15 Haziran 2010 Salı

cilekli tartlar

resimlere baktim
ne kadar cok degismisiz ne kadar cok degistirmisler bizi
"paristeki o resmimizde arkamizda gulen cocuklar var onlar mi degistirdi bizi?" dedi canan.yalnizligi busbutun bedenine yakistirmisti.oysa oyle herkese yakismaz yalnizlik.gerci nasil olduysa onda gercekten mutevazi ve gizli bir ask gibi duruyordu.herkes goruyordu ama gormemis gibi davraniyorlardi.nasil gormesinler en guzel acidan yapismisti ellerine.goruyorlardi ama gormemis gibi yapiyorlardi.zaten sonunu bu getirmisti beraberliklerinin.
canan ve marco 15 yil once tanismislardi.romada.ask cesmesinin 2 km uzagindaki o dondurmacida.italyandi marco.herkesin arayipta bulamayacagi turden saf kan bir asikti.yurumez diyenler oldu canana beliki kiskaniyorlardi.iki cocuklari oldu melisa ve asli dediler.melisa asli marco canan benedeco.bir de akil almaz yarmazlikta golden bir hav havlari vardi.
yazik oldu dogrusu aileye dedi victoria.cananin kadim dostuydu.benim bu yazdiklarimi okuduktan sonra.
orta halli bir aileydi benedecolar.romada 4 odali bir evleri ve istanbulda 2 apartman daireleri vardi.bir de canan cok sevdigi icin bodrumda bir devremulk.
saygi duyarlardi birbirlerine.marco asikti butun ailesine ve bir o kadar isine.bagliydi isine muhendisti.belki de bu bitirdi birlikteliklerini.hayir hayir marco onu bir sekreterle aldatmadi yani bu kadar monoton bir hayata siradisi bir ayrilik lazimdi.ama nereden bulacaktiki bu sessiz sakli aileyi.kimse inanmadi once.aile zaten darmadagin olmustu geriye bir tek marco ile canan kalmisti.
4 yil once melisa almanyaya kacti sevdigi adamla muratla.arada bir ariyor mail atiyor bazi noeller ziyaretlerine geliyordu.murati bir is kazasinda kaybedince istanbula yerlesti oglu emreyle.emre buyudu koskoca adam oldu diye duymustum.fakulteyi yeni bitirmistir heralde belkide evlenmistir.
asli esi cem ile beraber dunyayi dolasti ve en guzel ulke yi secip canadada bir apartman dairesi satin aldilar victoria da deniz kiyisinda sicak bir yuva.2 kizlari2 de ogullari oldu.ece melike enver ve deniz.hepsi okuyor enver ve ece gecen sene nisanlanmislar.dugun evi olacak yine.
marcoyla canana yazik oldu tabi.digerleri metropol dunyanin icine dalmislar is guc aile ucgeniyle bogusuyorlar.
marconun 20 senedir metresi var.o degistirdi canan ve marcoyu.evet herkes biliyordu ama bilmiyor gibi yapiyordu.kim fark etmezdiki net ve koyu bi berabelikti.ama marco canana asikti yemeklerine mirildandigi sarkilara fotograf cekmesine ve siiirlerine.hic bir sey degismedi yine canan kirmizi sapkasini degistirmedigi gibi marcoya olan askinida degistirmedi.cunku o da biliyordu marconun ona asik oldugunu ama hic bitmicekti degilmi?
marco bunalmisti bu oyunu oynamaktan canani pariste bir cafeye goturdu hic anilari olmayan bir cafeydi burasi.
canan ona bir kagit uzatana kadar marco ona ayrilmak istedigini nasil soyleyecegini planliyordu kafasinda.ama kagidi okuyup garsona 2 cilekli tart ismarlamakla yetindi.canan aglamaya basladiginda...
onu romaya goturdu her yeri karis karis gezdiler yemekler yediler fotograflar cektiler alisveris yaptilar cesit cesit kirmizi sapkalar aldilar siirler okudular filmler izlediler hic denemedikleri seyleri denediler...
ve bir gun canan marconun dizinde oldugunde marco onu hic birakmadi birkac gun sonra onu romada ask cesmesinin 4 km uzagindaki mezarliga gomduler.
2 km arasinda kalmisti tum hayatlari o mezarlik ile dondurmaci arasinda donup durmuslardi.
ve marco simdi ne zaman bir kirmizi sapka gorse bir cafeye gider ve 2 cilekli tart soyler.kose basindaki bir apartmanin merdivenlerine birakir tartlari.resimlerde arkadaki gulen cocuklar yesin diye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder